E-trgovina  AKTA  ALEA  E-vedež  Izobraževalni portal  DZS slovarji  Vsi učbeniki DZS
 
 
 
 
 
Aktualno
Katalog šolskih učbenikov in delovnih zvezkov 2024/2025
Seznam KNJIGARN IN PAPIRNIC DZS, d.d.
Splošni in logistični pogoji
Portal slovarji
Podjetniški portal ALEA
E-trgovina
Akta - Pametni pišejo
Mozaik podjetnih
Zakaj kupovati originalni HP potrošni material
Zunanje povezave
Tehniška založba
Dnevnik
Založba Cambridge
Založba Cideb
Ruski ekspres d.o.o.
Bartus
Lingula
BIP jezikovna šola
Jezikovna šola Sterling

Verba, jezikovna šola
Dejavnosti

Dejavnost naše družbe se deli na Izobraževalno založništvo, Založništvo tiskovin in Trgovino. "Znanje uresničuje sanje" je v Izobraževalnem založništvu DZS, d. d., udejanjenje resnične želje, da prav vsi, od strokovno usposobljenega uredniškega tima pa vse do oddelka prodaje in trženja s svojim znanjem in kreativnimi zunanjimi sodelavci ustvarjamo takšen uredniški program, ki je kljub zaostrenim razmeram v slovenskem založništvu še vedno med največjimi, in ki ponuja učbenike, obučbeniška gradiva, otroški in mladinski program, slovarje in priročniki ter splošni literarni del v najširšem obsegu.

V letu 2002 smo v Založništvu tiskovin, z izvedbo vseh načrtovanih aktivnosti in prodornim nastopom na trgu dosegli načrtovani rezultat in s tem dosegli velik tržni delež na domačem trgu (preko 70 odstotkov). Nadaljevali smo z razvojem in širitvijo naših dveh blagovnih znamk ALEA in AKTA, kateri sta nosilki zelenega znaka SQ kot najvišjega slovenskega priznanja za kakovost izdelkov in storitev. Nadaljevali smo tudi z širitvijo ponudbe računalniških programov za poslovanje malih podjetij in samostojnih podjetnikov. Poleg računalniškega programa PCA Podjetnik, ki smo ga založili v letu 2000, smo v letu 2002 trgu ponudili še tri dodatne računalniške programe: PCA Prodaja, PCA Prodaja Plus in PCA Poslovanje.

Prodajni program Trgovine obsega poleg knjig (leposlovja, učbenikov) in tiskovin še skoraj 30000 različnih izdelkov. S povečevanjem prihodka povečujemo tržni delež in postajamo največji trgovec v panogi. Žal je potrebno ugotoviti, da kljub relativno veliki rasti prihodka nismo uspeli povečati razlike v ceni, ki je v primerjavi s preteklim letom realno enaka. Razlog je potrebno iskati v zaostrenih razmerah v gospodarstvu kakor tudi v neizprosnem boju s konkurenco. Na stroškovni plati smo predvsem zaradi drobljenih dobav povečali stroške storitev, tako da je skupen rezultat divizije v primerjavi z letom poprej realno slabši.

Novo v ponudbi

več o tem
VALÚ
V naši internet trgovini lahko odslej kupujete tudi preko plačilnega sistema VALÚ!
več o tem

Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo se nahaja tukaj.
več o tem
Knjižne novosti
Iz ponudbe DZS

Katalog pisarniških potrebščin 2024 v PDF obliki (74MB) je tukaj.
več o tem

več o tem

Katalog v PDF obliki je tukaj.
več o tem

več o tem

več o tem
Uničevalec dokumentov
več o tem

OFFICE Line tonerji
več o tem

več o tem

več o tem

več o tem
© DZS | Avtorji | Pravna obvestila