E-trgovina  AKTA  ALEA  E-vedež  Izobraževalni portal  DZS slovarji  Vsi učbeniki DZS
 
 
 
 
 
Aktualno
Katalog šolskih učbenikov in delovnih zvezkov 2023/2024
Seznam KNJIGARN IN PAPIRNIC DZS, d.d.
Splošni in logistični pogoji
Portal slovarji
Podjetniški portal ALEA
E-trgovina
Akta - Pametni pišejo
Mozaik podjetnih
Zakaj kupovati originalni HP potrošni material
Zunanje povezave
Tehniška založba
Dnevnik
Založba Cambridge
Založba Cideb
Ruski ekspres d.o.o.
Bartus
Lingula
BIP jezikovna šola
Jezikovna šola Sterling

Verba, jezikovna šola
Izobraževalno založništvo

"Znanje uresničuje sanje" je v Izobraževalnem založništvu DZS, d. d., udejanjenje resnične želje, da prav vsi, od strokovno usposobljenega uredniškega tima pa vse do oddelka prodaje in trženja s svojim znanjem in kreativnimi zunanjimi sodelavci ustvarjamo takšen uredniški program, ki je kljub zaostrenim razmeram v slovenskem založništvu še vedno med največjimi, in ki ponuja učbenike, obučbeniška gradiva, otroški in mladinski program, slovarje in priročniki ter splošni literarni del v najširšem obsegu. Najpomembnejši cilj Izobraževalnega založništva v letu 2002 je bil priprava učbenikov in ostalih šolskih gradiv za celotno vertikalo nove devetletne osnovne šole in prenovljene programe v srednjih šolah. Ponosni smo na to, da je na tem področju naša ponudba obsegala prav vsa predmetna področja tako za učitelje, vzgojitelje, učence in dijake. Skupaj smo soustvarjali strokovne, a uporabniku prijazne in njihovi razvoji stopnji primerne knjige. Nenehno smo skrbeli tudi za to, da so vsa učna gradiva ustrezala normativnim zahtevam in so bila potrjena na ustreznih strokovnih svetih za uporabo v šolah. Naj iz celovite lanskoletne ponudbe omenimo nekaj naslovov, ki so bili ne samo dobro prodani, ampak tudi visoko strokovno ocenjeni, tako po vsebini kot likovno - grafični podobi in opremi: Branja 3, Glasbeni atlas, Cicibanova matematika, Antična poezija.

Vsa učna in ostala gradiva podrobno in celovito predstavljamo skozi vse leto na promocijah, tiskovnih konferencah, študijskih skupinah, seminarjih, strokovnih združenjih itd. V skladu z dolgoročnim ciljem, da ponudimo tudi izobraževalne storitve, smo v letu 2002 imeli medijsko odmevne eno in dvodnevne izobraževalne seminarje za učitelje v prvem in drugem triletju osnovne šole, kjer so uredniki skupaj z avtorji uspešno usposabljali učitelje in vzgojitelje, kako učiti z našimi gradivi. Lansko leto smo začeli zelo uspešno tudi s projektom "svetovalci", ki se je izkazal za zelo učinkovitega in s katerim uspešno nadaljujemo predstavitev učnih gradiv tudi letos.

Šolski Epicenter, ki deluje v okviru Izobraževalnega založništva je kot pomemben specializiran center za tuje jezike organiziral številna srečanja učiteljev tujih jezikov, tekmovanja za učence in dijake iz znanja tujih jezikov, bralne urice za najmlajše. Še prav slovesno je bilo ob zaključku evropskega leta jezikov, ki so ga pripravili skupaj z učitelji in učenci različnih slovenskih šol.

Multimedijsko produkcijo smo v letu 2002 zmanjšali, a še vedno pripravljamo CD-rome, ki predvsem nadgrajujejo šolsko znanje ali pa so namenjeni širši publiki in segajo na področja, ki so bila do sedaj bolj zapostavljena (za zgodnje učenje materinega jezika - Na sledi za medvedi, spoznavanje naravne dediščine domačih gozdov - Sprehod po gozdu).

V dejavnosti literarnega programa smo izdali predvsem domače in le nekaj prevodov naslovov. Nadaljevali smo s knjižnimi zbirkami sodobne proze in poezije Slovenski klasiki, 5. letnik. Pomembno je tudi področje izvirne otroške in mladinske literature, kjer je zastopanih kar nekaj že znanih zbirk. Predvsem dve sta bili v prejšnjem letu odmevni s svojo ponudbo Dober dan, roman in Deževnikarji. Prav zadnja je bila s svojo knjigo Kako postati deževnikar uspešno predstavljena na 18. slovenskem knjižnem sejmu, na katerem je skupaj z avtorico svoje likovno ustvarjanje za najmlajše predstavil ilustrator Peter Škerl, dobitnik laskavega lanskoletnega priznanja strokovne žirije na 5. slovenskem bienalu ilustracije.

Slovarji ostajajo pomemben del naše produkcije, saj se zavedamo, da je znanje tujih jezikov v času, ko se pripravljamo na širše integracijske procese v Evropi in v svetu, še kako pomembno. S poznavanjem domače zgodovine, naših korenin, kulturne dediščine v najširšem pomenu besede, lahko ne samo v materinem, ampak tudi v tujem jeziku ponosno predstavljamo našo državo.

In če se za konec predstavimo še v številkah: v letu 2002 smo izdali 265 naslovov (v skupni nakladi 707.358 izvodov), od tega 74 naslovov (v nakladi 202.355 izvodov) iz izobraževalnega programa, 17 naslovov (v nakladi 16.472 izvodov) s področja literature in 174 ponatisov (v nakladi 488.531 izvodov).

Novo v ponudbi

več o tem
VALÚ
V naši internet trgovini lahko odslej kupujete tudi preko plačilnega sistema VALÚ!
več o tem

Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo se nahaja tukaj.
več o tem
Knjižne novosti
Iz ponudbe DZS

več o tem

Katalog pisarniških potrebščin 2023 v PDF obliki (74MB) je tukaj.
več o tem

Katalog v PDF obliki je tukaj.
več o tem

več o tem

več o tem
Uničevalec dokumentov
več o tem

OFFICE Line tonerji
več o tem

več o tem

več o tem

več o tem
© DZS | Avtorji | Pravna obvestila