E-trgovina  AKTA  ALEA  E-vedež  Izobraževalni portal  DZS slovarji  Vsi učbeniki DZS
 
 
 
 
 
Aktualno
Katalog šolskih učbenikov in delovnih zvezkov 2023/2024
Seznam KNJIGARN IN PAPIRNIC DZS, d.d.
Splošni in logistični pogoji
Portal slovarji
Podjetniški portal ALEA
E-trgovina
Akta - Pametni pišejo
Mozaik podjetnih
Zakaj kupovati originalni HP potrošni material
Zunanje povezave
Tehniška založba
Dnevnik
Založba Cambridge
Založba Cideb
Ruski ekspres d.o.o.
Bartus
Lingula
BIP jezikovna šola
Jezikovna šola Sterling

Verba, jezikovna šola
Fotogalerija - Založništvo

DZS se je s svojimi knjigami že zgodaj začela pojavljati na knjižnih sejmih, tudi največjem, v Frankfurtu. Slika je bila posneta v začetku šestdesetih let. Razstavni kotiček (kaj več bi mu danes težko rekli) je dolga leta vodil in sprejemal obiskovalce, komercialist in takrat v Državni založbi Slovenije deklica za vse - med knjigotržci še vedno legendarni - danes že pokojni Franci Marinšek.

Malo večji razstavni prostor kot v Frankfurtu, je DZS imela v zgodnjih šestdesetih letih na takrat enem večjih svetovnih knjižnih sejmov, na Mednarodnem beograjskem knjižnem sejmu. Po desetletju odsotnosti, so slovenski založniki letos na sejmu ponovno razstavljali, nekdanjega sijaja pa mednarodni beograjski knjižni sejem še ni dosegel.

Štiri desetletja je bila Državna založba Slovenije, ne edini, vendar pa prevladujoči slovenski založnik za založništvo in prodajo učbenikov, učil, tiskovin, knjig in revij. Dečka in deklica s slike posnete v začetku šestdesetih let, so danes petdesetletniki, ki znanje, nabrano ob pomoči naših učil, že polna tri desetletja preverjajo v praksi.

Barvni učbeniki, delovni zvezki, intranet, internet in CD-romi so zamenjali skromne črnobele plakate iz začetka šestdesetih let, s pomočjo katerih so si nabirali osnovnošolska znanja dedki in babice, pa tudi še očetje in mame današnjih osnovnošolcev in srednješolcev.


1
Iz ponudbe DZS

več o tem

Katalog pisarniških potrebščin 2023 v PDF obliki (74MB) je tukaj.
več o tem

Katalog v PDF obliki je tukaj.
več o tem

več o tem

več o tem
Uničevalec dokumentov
več o tem

OFFICE Line tonerji
več o tem

več o tem

več o tem

več o tem
© DZS | Avtorji | Pravna obvestila