E-trgovina  AKTA  ALEA  E-vedež  Izobraževalni portal  DZS slovarji  Vsi učbeniki DZS
 
 
 
 
 
Aktualno
Katalog šolskih učbenikov in delovnih zvezkov 2024/2025
Seznam KNJIGARN IN PAPIRNIC DZS, d.d.
Splošni in logistični pogoji
Portal slovarji
Podjetniški portal ALEA
E-trgovina
Akta - Pametni pišejo
Mozaik podjetnih
Zakaj kupovati originalni HP potrošni material
Zunanje povezave
Tehniška založba
Dnevnik
Založba Cambridge
Založba Cideb
Ruski ekspres d.o.o.
Bartus
Lingula
BIP jezikovna šola
Jezikovna šola Sterling

Verba, jezikovna šola
DOGODKI V LETU 2007


Novosti v prodajni ponudbi

 

V Izobraževalnem založništvu smo dolgoletno tradicijo kakovostnih dvojezičnih slovarjev v novembru 2007 nadgradili s sodobno obliko spletnih slovarjev. Z nadgradnjo izdelčnega portfelja in optimizacijo intelektualnih virov smo tako prvi v Sloveniji zasedli tržno nišo na področju e-slovarjev.

V sklopu blagovne znamke ALEA smo uvedli novost pri računalniškem programu Potni nalogi ALEA. Ponudbo smo razširili z mrežno različico, pri kateri omogočamo uporabnikom nakup pravic za uporabo programa.

V Diviziji veleprodaje smo bogatili našo ponudbo z dodatnimi storitvami, programi, izboljšavami procesov in z bolj konkurenčno ponudbo. Prodajno ponudbo smo predstavili na treh novih letakih, Katalogu pisarniškega materiala 2007, Šolskem katalogu 2007/2008 ter Katalogu daril in promocije 2007/2008.

V Diviziji maloprodaje smo spremenili koncept prodaje, večji poudarek smo dali prodaji znanih blagovnih znamk (Spalding, Esprit, Brunen, Turnowsky) in oblikovali kotičke blagovnih znamk, razširili smo tudi ponudbo izdelkov znotraj obstoječih programov.


Slovenski knjižni sejem

 

Slovenski knjižni sejem je pomembni dogodek za vse založnike. Tako smo v decembru širši slovenski javnosti uspešno predstavili naše novosti pod skupnim sloganom »Od tiskanih korenin do virtualnih širin«. V času sejma je Gospodarska zbornica – Združenje knjižnih založnikov podelila nagrade tudi za najlepšo slovensko knjigo. Na razpis smo v kategoriji knjige za otroke in mladino prijavili slikanico avtorja Petra Svetine, Klobuk gospoda Konstantina. Naša slikanica je dobila nagrado za ilustracijo in oblikovanje, kar sta izdelala ilustrator Peter Škerl in naša likovno-grafična urednica Helena Vrišer.


Prodajna mreža knjigarn in papirnic v Sloveniji

 

V decembru smo v okviru Mercator centrov Ptuj in Sevnica odprli dve novi poslovalnici. Tako smo prodajno mrežo maloprodajnih enot razširili že na šestinštirideset knjigarn in papirnic po vsej Sloveniji.


Dejavnost na tujih trgih

 

Nadaljevali smo z dejavnostmi na tujih trgih. Poseben poudarek je bil na delovanju hčerinskega podjetja DZS Zagreb, d.o.o., kjer smo dali največji poudarek razvoju veleprodajnih aktivnosti in ureditvi maloprodajnih enot, s čimer smo postavili pogoje za uspešno poslovanje v letu 2008. Rezultati naporov so bili vidni že v drugi polovici leta 2007, saj so v družbi DZS Zagreb pridobili večje število novih veleprodajnih kupcev. V septembru 2007 so podpisali kupoprodajno pogodbo z družbo DIS d.o.o. iz Črne gore, kar jim je omogočilo bistveno večjo prodajo na črnogorski trg. Poslovno sodelovanje s partnerji v Srbiji je bilo prav tako uspešno.


Kapitalske povezave

 

V letu 2007 smo okrepili naš portfelj kapitalskih naložb – postali smo 100 % lastnik družbe Media S, d.o.o., ki posluje na področju zakupa medijskega oziroma oglasnega prostora, 33,33 % lastnik novoustanovljene družbe Mediji DPD, d.o.o., ki se ukvarja z obratovanjem spletnih portalov, 33,33 % lastnik družbe Media SMVG, d.o.o., katere pretežni del poslovanja je dejavnost holdingov, v manjši meri pa se ukvarja tudi z oglaševanjem, in 12,67 % lastnik novoustanovljene distribucijske družbe DIS 21, d.o.o. DZS, d.d. si s širjenjem kapitalskih povezav zagotavlja dolgoročno stabilnost in boljše izkoriščanje sinergij med povezanimi družbami.


Kadrovske spremembe

 

V Diviziji veleprodaje smo v letu 2007 izvedli določene kadrovske spremembe tako v vodstvu divizije (novi izvršni direktor – g. Jožef Petrovič in novi direktor prodaje – g. Matjaž Hribar) kot tudi v samih prodajnih centrih (zamenjava regionalnih vodij), kar se je izkazalo za pravo potezo, saj je že vidno izboljšanje poslovanja Divizije veleprodaje.


Ukinjanje regionalnih skladišč

 

V letu 2007 smo začeli s postopkom ukinjanja regionalnih skladišč, saj nameravamo v prihodnje zagotavljati celotno dobavo blaga iz centralnega skladišča v Ljubljani. Namen take politike je znižanje vrednosti zalog, obvladovanje procesa dobave (JIT) ter prihranek pri stroških logistike in stroških financiranja zalog. V zadnjem četrtletju leta 2007 smo začeli uvajati sistem varnostnih zalog, ki bo omogočil izboljšanje našega servisa.Novo v ponudbi

več o tem
VALÚ
V naši internet trgovini lahko odslej kupujete tudi preko plačilnega sistema VALÚ!
več o tem

Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo se nahaja tukaj.
več o tem
Knjižne novosti
Iz ponudbe DZS

Katalog pisarniških potrebščin 2024 v PDF obliki (74MB) je tukaj.
več o tem

več o tem

Katalog v PDF obliki je tukaj.
več o tem

več o tem

več o tem
Uničevalec dokumentov
več o tem

OFFICE Line tonerji
več o tem

več o tem

več o tem

več o tem
© DZS | Avtorji | Pravna obvestila