E-trgovina  AKTA  ALEA  E-vedež  Izobraževalni portal  DZS slovarji  Vsi učbeniki DZS
 
 
 
 
 
Aktualno
Katalog šolskih učbenikov in delovnih zvezkov 2023/2024
Seznam KNJIGARN IN PAPIRNIC DZS, d.d.
Splošni in logistični pogoji
Portal slovarji
Podjetniški portal ALEA
E-trgovina
Akta - Pametni pišejo
Mozaik podjetnih
Zakaj kupovati originalni HP potrošni material
Zunanje povezave
Tehniška založba
Dnevnik
Založba Cambridge
Založba Cideb
Ruski ekspres d.o.o.
Bartus
Lingula
BIP jezikovna šola
Jezikovna šola Sterling

Verba, jezikovna šola
Fotogalerija - DZS

Od ustanovitve 31. julija 1945, do preselitve uprave in skupnih služb pred skoraj desetimi v novo stavbo na Malem trgu 6, so vodstvo in uredništva Državne založbe Slovenije delali v nekdanji Krisperjevi hiši (sedaj last DZS, d. d.) na Mestnem trgu 26. Slika je bila posneta pred 2. svetovno vojno.

S preimenovanjem iz Državne založbe Slovenije v DZS, d. d., je 21. oktobra leta 1994 nastala družba z zasebno, delniško lastnino. DZS je ime s tradicijo in ni kratica. Drzni znanilci sprememb je bilo le promocijsko geslo ob preimenovanju in preoblikovanju družbe. Slika je bila posneta okoli leta 1950.

Državno založbo Slovenije je najdlje, skoraj tri desetletja, od leta 1952 do upokojitve leta 1981 vodil pisatelj in publicist Ivan Bratko (sedi v prvi vrsti, z očali). V tem času je DZS postala vodilna slovenska založniška hiša za založništvo in prodajo učbenikov, učil, tiskovin, knjig in revij. Slika je bila posneta marca leta 1958 ob otvoritvi poslovalnice v Ljubljani, danes Slovenska 56 (Kozolec).

Petdeseta leta so bila čas delavskih druženj, sindikalnih izletov, predavanj in organiziranega preživljanja prostega časa. Slika je bila posneta v tako imenovanem Rdečem kotičku. Opozarjamo na takrat neizogibni Stenčas na steni, ki je nadomeščal današnji internet. Slika je bila posneta okoli leta 1950.


1
Iz ponudbe DZS

več o tem

Katalog pisarniških potrebščin 2023 v PDF obliki (74MB) je tukaj.
več o tem

Katalog v PDF obliki je tukaj.
več o tem

več o tem

več o tem
Uničevalec dokumentov
več o tem

OFFICE Line tonerji
več o tem

več o tem

več o tem

več o tem
© DZS | Avtorji | Pravna obvestila